Elektrik Faturasında Tasarruf Yapma Yöntemleri

Elektrik faturasında tasarruf yapma yöntemleri: Günlük hayatımızda, ev veya iş yerlerimizde elektrik faturasında tasarruf yapma yöntemleri geliştiriyoruz. Faturayı daha az ödediğimiz zaman bütçemize katkı sağlamış oluruz. Kaynaklarımızı verimli ve gereksiz yere harcamamış oluruz. Doğaya ve çevreye olumlu yönde katkı sağlamış oluruz. Peki, bunu nasıl yapacağız? Elektrik faturasında tasarruf yöntemlerini sizin için madde madde anlatmaya çalışacağız.

Ev ve İş yerlerinde Elektrik Faturasında Tasarruf Yapma Yöntemleri 

Hazırladığımız listeyi herkes kolayca günlük hayatında uygulayabilir. Ya da yanlış bilinen bir alışkanlığın doğrusunun görülmesi sağlanabilir. Önemli olan nerede yanlış yaptığımızı öğrenmek ve değişmek için çaba göstermektir.  Ev ve iş yerlerinde elektrik faturasında tasarruf yapma yöntemleri:

1. Evde ve iş yerinde kullanılmayan lambaların kapatılması gerekir. Odadan kısa süreliğine ayrılsak bile kapatmalıyız. Böylelikle tasarruf sağlamış oluruz.

2. Enerji tasarrufu sağlayan, diğer ampullere oranla %80 daha az elektrik yakan LED lambalar veya ampuller kullanılmalıdır. Bahçe veya balkon için, enerjisini güneşten alan ampuller tercih edilebilir.

3. A sınıfı elektronik aletler tercih edilmelidir. A’nın yanındaki artılar arttıkça elektronik eşyanın verimlilik değeri yükselir.

4. Kullanılmadığı zaman elektronik eşyaların fişlerini prizden çekilmesi gerekir. Kullanılmadığı zaman elektrik yakmadığı düşünülen bu aletler, çalıştığı zaman kadar olmasa bile elektrik yakmaktadır. Bazı prizlerde aç-kapa düğmeleri bulunmaktadır. Bu prizler pratik olması açısından da kullanılabilir.

5. Ev seçerken, ısı yalıtımlı binalar seçilmelidir. 

6. Gündüz günışığından maksimum derecede faydalanmak için, pencerenin önüne ışığı kesecek eşyalar konmamalıdır.

Görsel Kaynak: www.pexels.com

7. Ev içindeki peteklerin önüne eşya konmamalıdır.

8. Sıcak su için elektrikli aletler yerine, güneş enerjisiyle suyun ısınmasını sağlayan sistemler kullanılmalıdır. 

9. Buzdolabının yüksek derecelerde çalışmasına gerek yoktur. 3 ila 5 derece arasında çalışması yiyeceklerin korunması için yeterlidir.

10. Fırın içinde cam veya seramik gibi malzemeler kullanıldığında, fırının derecesi düşürülebilir. Bu malzemelerin ısı geçirgenliği daha yüksek olması, yiyeceklerin daha kolay pişmesini sağlar.

11. Çalışır durumda iken fırın kapağının sık sık açılmaması, ısının korunmasını sağlar. 

12. Sıcak yemeğin buzdolabına konmaması gerekir. Bu buzdolabının daha fazla enerji harcamasına neden olur. Ayrıca buzdolabının kapağının açık kalmaması gerekir.

13. Cep telefonunu şarj dolduktan sonra, kablosunun prizden çıkarılması gerekir. 

14. Çamaşır ve bulaşık makinesi tam dolduktan sonra çalıştırılmalıdır. İkisi içinde eko programlar tercih edilmelidir.

15. Çamaşırları tek tek ütülemek yerine toplu ütülenmelidir.

16. Dimmer priz çeşitleri ışığın daha kontrollü kullanımını sağlar.

17. Programlanabilen termostatlar sayesinde sıcaklığın belli bir derece kalması sağlanır.

18. Çamaşır yıkarken çok yüksek sıcaklıklar tercih edilmemelidir.

19. Elektronik eşyaları sürekli değiştirmek yerine, tamir etmek veya ikinci el eşyalara yönelmek gerekir.

20. Taşınabilir güneş panellerinin kullanımı yaygınlaşmalıdır.

21. Elektrikli ocak kullanılıyorsa, yemek pişirirken tencerenin kapağının kapalı tutulması gerekir. Pişirilen gözle tencerenin büyüklüğü aynı olmalıdır.

22. Klima kullanırken sıcaklığın, uygun oda sıcaklığı olan 21-22 derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Klimanın yıllık temizliği mutlaka yapılmalıdır.

Tartışmaya Katıl

Compare listings

Karşılaştırmak