Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır? Elektrik, su, doğalgaz kaydı nereye açılır? Elektrik, su ve doğalgaz kayıtları ile mevcut kayıtların dönüştürülmesi için açık başvurular, ilgili kuruluşların şubeleri ve düzenleyici kurumları aracılığıyla yapılabileceği gibi, internet üzerinden de yapılabilmektedir.
Elektrik aboneliği nasıl alınır?
Yeni bir elektrik aboneliği oluşturun mevcut elektrik ruhsatı yoksa gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube ve bölge müdürlüklerine gidilerek talepte bulunulur. Başvurunuzu yapmadan önce ilgili kuruluşun internet sitesi ve müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu alabilir, sıra beklemeden başvurunuzu yapabilirsiniz. Yeni kayıtlar için kayıt ücretinin de kayıt sırasında ödenmesi gerekmektedir. Teminat ücreti olarak adlandırılan bu ücret KW başına 33 TL’dir. Başvuruyu aldıktan sonra en geç 5 iş günü içerisinde elektrik tekrar verilecektir. Adres değişikliği ile ilgili detaylı bilgi için İkamet değişikliği nedir, nasıl yapılır sayfamızı ziyaret ediniz. Elektrikten nasıl tasarruf edeceğinizi öğrenmek için enerji tasarrufu yazımıza da göz atabilirsiniz.
Yeni kayıt için gerekli belgeler:
Mülk varlıkları (tapu, kira sözleşmesi vb.)
Sayaç veya hizmet numarası (eski bir fatura örneği)
Kiracılar için:
Ev sahibinin soyadı, adı ve T.C. kimlik numarası.
Sunucu tüzel kişilik ise unvan ve vergi numarası
Zorunlu deprem sigortası poliçesi (DASK)
Banka hesap bilgileri (IBAN numarası)
Elektrik abonelerinin taşınması
Halihazırda elektrik aboneliği varsa para transferi tesisin şubelerine gidilerek veya Elektrik Dağıtım A.Ş. web sitesi ve e-devlet üzerinden yapılabilir. Gerçek talepler için internet üzerinden randevu alınabilir ve işlemler sıraya girmeden yapılır. İnternette, elektrik dağıtım şirketinin internet sitesindeki online hizmet menüsünden veya Devlet Portalı’nın şirket sayfasından bir hizmet sağlayıcı seçilerek işlemler yapılır. Elektrik aboneliğinden nasıl çıkılacağını öğrenmek için Elektrik aboneliğinden nasıl çıkılır sayfasını ziyaret edin.
Elektrik abonelerinin taşınması için gerekli belgeler:
Eski ev elektrik tesisatı veya metre sayısı
Yeni ev elektrik tesisatı veya metre sayısı
Zorunlu Deprem Sigortası Poliçe Numarası (DASK)
Banka hesap bilgileri (IBAN numarası)
Kiracılar için:
Ev sahibinin soyadı, adı ve T.C. kimlik numarası.
Ev sahibi tüzel kişi ise unvan ve vergi numarası
Mülkiyet (mülkiyet sözleşmesi, kira sözleşmesi vb.)
e-Devlet üzerinden yapılan üyelik iptalleri ile ilgili detayları kısa bir süre sonra e-Devlet abonelikten çıkma sayfamızdan alabilirsiniz.
Su kaydı nasıl alınır? Yeni ülke kaydı oluştur.
Mevcut su sicili yoksa gerekli belgelerle birlikte şehrin su ve sanitasyon yetkililerine talepte bulunulur. Online başvurular ayrıca kurumun internet siteleri ve e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir. Ayrıca kurumun internet siteleri ve e-devlet üzerinden yeni bir uygulama oluşturulmuştur. Online başvuru yapıldıktan sonra yetkililer adrese gelerek gerekli evrakları toplayacaktır.
Yeni kayıt için gerekli belgeler
Su kaydı için gerekli belgelerde kurumlar arasında farklılıklar olabilir. Ancak, genellikle her ilde istenen belgeler aşağıdaki gibidir:
Mülkiyet (tapu, kira sözleşmesi vb.)
İkamet belgesi
Kayıt ücreti
Web sitesi ülke numarası
Su aboneliği taşımacılığı
Mevcut bir su kaydının yeni bir adrese taşınması için Su ve Sanitasyon Kurumuna fiili bir talepte bulunulabilir, yani kaydın adında bir değişiklik, ayrıca kuruluşların web sitesi ve e-Devlet aracılığıyla çevrimiçi kayıt yapılabilir.