Z Kuşağı Girişimciliğe Neden Daha İlgili?

Z kuşağı, Y kuşağından hemen sonraki kuşağı, yani 2000 ve sonrasında doğan kuşağı içerir. Teknolojinin içinde doğdukları ve internetin yokluğunu hiç yaşamadıkları için “İnternet kuşağı” olarak da bilinen bu kuşak, doğum koşulları nedeniyle diğer kuşaklardan bazı farklılıklara sahiptir.

 Teknoloji odaklı ve çok yönlü bir yaşam tarzı benimsemek; Hayata bakışlarını, başarı tanımlarını, geleceğe yönelik seçimlerini ve çalışma hayatında sahip oldukları değerleri etkiler. Önceki nesillerden öğrendiklerini analiz eden ve uygulayan, kendi neslinden gençlerin başarılı şirketler kurmasını izleyerek büyüyen bu nesil; Araştırır, sorgular, başarılı girişimcileri takip eder, risk alır ve kendi geleceğini yaratmaya çalışır.

 Araştırmalar, Z kuşağının kariyerlerinin sorumluluğunu üstlenmeyi sevdiğini ve yeni bir başlangıç ​​yapmaktan korkmadığını gösteriyor. Bir Gallup çalışması; 10 9. ve 12. sınıf öğrencisinden 8’inin kendi işinin patronu olmak istediğini ortaya çıkardı. Üniversitenin İdeal İşveren Anketi 2017 verileri; gençlerin girişimcilik ve yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir kariyer hedeflediklerini ortaya koyuyor. Z kuşağı öğrencilerinin öğrenme çıktıları; Kadınların erkeklerden daha cüretkar olduğunu ve çalışan bir babanın ailesindeki Z kuşağının kendi işini kurma konusunda daha kararlı olduğunu gösteriyor. İş kurma hayali ile X Grubu bu hayalini gerçekleştirdi.

 Z kuşağı neden girişimci olmak istiyor?

 Z kuşağını  kişilik özellikleri, teknolojide doğuşlarının ve bu yönde gelişme yeteneklerinin sonucudur; Şüphesiz bu, iş kurma isteğindeki en önemli etkenlerden biridir.

 Z kuşağı aileleri, çocuklarını girişimcilik konusunda desteklemekte ve bu alanda yeteneklerinin gelişmesini teşvik etmektedir. Onlara erken yaşta iş dünyasını keşfetme fırsatı vererek, gelecek yıllarda kendi işlerini kurmalarına rehberlik ederler.

 Genç nesil, küçük işletme modellerinin ekonominin bel kemiği olduğunun ve onları bir iş kurmaya veya gelecek vaat eden bir girişime girmeye ittiğini biliyor.

 – Olağanüstü programların ve kaynakların mevcudiyeti, ağ oluşturma fırsatları, internetin ve sosyal medyanın gücü; girişimciliği teşvik edin ve kendini geliştirme için koşullar yaratın.

-Mevcut iş koşulları ve bunların Z kuşağının beklentilerinden farklı olması onları iş bulmak yerine kendi işlerini kurmaya yöneltiyor.

 – Kendi içeriklerinizi oluşturup tanıtabileceğiniz freelance ve sosyal medya platformları sayesinde potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak ve girişimciliğin oluşması için altyapı zemini daha kolay.

Tartışmaya Katıl

Compare listings

Karşılaştırmak