Balıkesir Gezi Rehberi

Balıkesir gezi rehberi yazımız ile birçok tarihi ve doğal güzelliği sizlere aktarmak istiyoruz. Hem Ege Denizi’ne hem de Marmara’ya kıyısı bulunan Balıkesir’de yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda bölgedeki ilk yerleşim yerinin M.Ö 8000-3000 yılları arasında yapıldığı düşünülmektedir. Doğal ve tarihi güzelliklerin ele geçirdiği Balıkesir’de birçok gidilecek yer mevcuttur.

Ayvalık’da Gezilecek Yerler

Ayvalık ülkenin hızla gelişmekte olup buna rağmen genel olarak el değmemiş denebilecek turizm yerlerinden biridir. Yunanistan’ın en büyük ve en güzel adalarından biri olan Midilli Adası körfezin tam karşısındadır. Ayvalık Takımadaları 24 küçük adadan oluşmaktadır ve kasabayı çevrelemektedir. İlçede denizcilik faaliyetleri, balıkçılık kültürü, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi ön plandadır.

Şeytan Sofrası, Çamlık ormanının üzerinde bulunan bir tepede bulunmaktadır ve Ayvalık’ın en güzel noktalarından biridir.Eski bir lav konisi olan Şeytan Sofrası, Çamlık ormanını üzerinde bir tepededir. Bu alan bölgenin geleneksel yemek masalarına benzetilmektedir. Burada şeytanın ayak izinin olduğu bir kaya olduğuna inanılmaktadır ve bu kayanın etrafı kafesle kapatılmıştır. Ayrıca Şeytan Sofrası, Ayvalık takımadalarının efsanevi manzarasını görmektedir ve bu sebeple Türkiye’de günbatımının izlendiği en güzel konumlardan biri olma özelliğini taşımaktadır.

Ayvalık’ta bulunan Cunda Adası tatilcilerin gözde yerlerinden biridir. Cundaya gelmişken buranın ünlü balığı olan Papalinayı denemenizi öneririz. Ayrıca Ayvalık’ta zeytinyağı üretimi yapıldığını söylemiştik. Bu sebeple zeytinyağlı yemeklerini tatmadan gitmeyin.

Edremit’de Gezilecek Yerler

Kazdağı Milli Parkını Doğa yürüyüşü ile keşfe çıkabilirsiniz. Milli Park, Alplerden sonra dünyada oksijen seviyesi en yüksek 2. yer olmasıyla ünlüdür. Bu Milli Park antik çağlarda İda Dağı olarak bahsedilen ve Homeros’un ünlü eseri İlyada’da geçen Kaz Dağları’nın büyük bölümünü kapsamaktadır. Kazdağı Milli Parkı, bazı eski kaynaklarda Hz. Nuh’un gemisinin bulunduğu dağ ve Truva Savaşı’nın yapıldığı yer olarak da geçmektedir.

Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi’nin buz gibi göletlerinde yüzebilir, Şahindere Kanyonu’nun sarp kaya duvarlarının fotoğraflarını çekebilir veya şifalı sularıyla hizmet veren termal kaplıcalarda yorgunluk atabilirsiniz. Dilerseniz tarihi M.Ö. 10. yüzyıla kadar dayananAntandros Antik Kenti’ni keşfe çıkabilirsiniz. Antandros antik kentinin en büyük cazibesi, mozaik zemin ve duvar freskleriyle süslenmiş ve harika bir şekilde korunmuş bir Roma Evi’dir.

Bandırma’da Gezilecek Yerler

Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı Türkiye’nin en büyük milli parklarından biridir ve Bandırma’da bulunmaktadır. Bandrıma’da her mevsim kuş gözlem turları ve doğa yürüyüşleri düzenlenmektedir.

Son Kurşun Anıtı ise ilçenin simgesi haline gelmiştir. Bandırma Arkeoloji Müzesi’ni de rotanıza ekleyebilirsiniz. Marmara Bölgesi’nin en önemli antik kentlerinden biri olanKyzikos Antik Kenti de bu ilçede bulunmakta.

Erdek’te Gezilecek Yerler

Erdek’te ünlü Kurbağalı Plajı, Çuğra Plajı, Tanaşa Plajı, Erdek Plajı, Düzler Halk Plajı ve büyüleyici Paflima Koyu’nun kristal berraklığındaki surları da yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en uğrak lokasyonlarındandır. Ayrıca antik dönemlerden beri yerleşim olan ve doğal güzelliğiyle ilgi çeken bu ilçede Erdek Açık Hava Müzesi’ne uğrayabilirsiniz.

Burhaniye’de Gezilecek Yerler

Burhaniye’de Cilalı Taş Devri’nden kalma kaya sunakları, Adramytteion Antik Kenti, Bizimköy Etnografya Galerisi ve Kuva-yi Milliye Kültür Müzesi’ni gezebilirsiniz.

Gönen’de Gezilecek Yerler

Gönen antik dönemlerden beri şifa merkezi olarak ilgi gören bir bölge olmuştur. Günümüzde de sağlık turizmi açısından en gelişmiş ilçelerden biridir. Antik kaplıcaları ve hamamları M.S. 200 yılından beri kullanılmaktadır. Bu kaplıcalar ve hamamlar binlerce yıldır şifa dağıtmaya devam etmektedir. Gönen’in florür ve mineral bakımından yüksek termal suları kalp-damar hastalıklarından sindirim sistemi rahatsızlıklarına, boyun fıtığından kireçlenmeye kadar pek çok soruna iyi gelmektedir.

Susurluk’da Gezilecek Yerler

Susurluk ilçesi, yöresel yemeklerinin ve lezzetli ayranının yanı sıra şifalı kaplıcaları ile de bilinmektedir. Çaylak Şelalesi’nde ise piknik yapabilir buz gibi şelale sularında yüzebilirsiniz. Şelalenin sarp yamaçlarında kaya tırmanma ve yamaç paraşütü gibi sporlar yapabilirsiniz. Ayrıca Susurluk’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Çataldağ Seyir Terası’nda muhteşem doğa manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Balıkesir Mutfağı: Balıkesir gezi rehberi denildiğinde bölgenin yöresel lezzetlerinden söz etmeden olmaz. Sura, Peynirli Patlıcan, Bigadiç Güveci, Düğün Çorbası, Susurluk Ayranı, Edremit Köftesi, Tirit, Keşkek, Balıkesir Mantısı, Börülce Ekşilemesi, Şevketi Bostan, Kabak Çiçeği Dolması, Ayvalık Tostu, Saçaklı Mantı, Rabisa, Ada Köfte, Karanfilli Ekmek, Mafiş Tatlısı, Kadayıf Dolması, Zerde, Höşmerim, Sakızlı Dondurma, Keşküllü Kemalpaşa, Balıkesir Kaymaklısı, Karadut Şurubu, Koruk Suyu, Macaron Çayı

Önceki gönderi

Bilecik Gezi Rehberi

Sonraki gönderi

Yatırım Araçları Nedir

Tartışmaya Katıl

Compare listings

Karşılaştırmak