Bolu Gezi Rehberi

Bolu gezi rehberi; Karadeniz Bölgesi’nin batısında bulunan ve doğal güzellikleri sayesinde görenleri kendisine hayran bırakan bir şehirdir. Sonbahar olduğunda turuncuya bürünen Abant ve Yedigöller’e sahip olan Bolu’nun doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleri de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. 726 metre rakıma sahip olan şehirde, gezilip görülecek yerlerin fazlalığı her çeşit ziyaretçi için farklı deneyimler sunmaktadır.

Bolu’da Gezilecek Yerler

Abant Gölü – Abant Tabiat Parkı

Kışın bembeyaz, yazın yemyeşil, sonbaharda turuncu görüntüsüyle yılın her döneminde ayrı bir güzelliği olan Abant Gölü, 1325 metrelik bir rakımda Abant Dağı’nın üzerinde bulunmaktadır. Temiz ve doğal suya sahip olan gölün en derin noktaları dahi görülebilmektedir

Bitki ve hayvan çeşitliliğinin de çok fazla olduğu tabiat parkında doğanın tadını çıkarabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, kamp yapabilir, bisiklet kiralayabilir, balık tutabilir, yemek yiyebilir ve doğa sporları yapabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı

Türkiye’de turuncu denilince akla ilk gelen şeylerden biri olan Yedigöller Milli Parkı’na bir göl cenneti de diyebiliriz. Kapladığı geniş alanda 7 farklı gölü barındıran Yedigöller, 1965’ten beri Milli Park olarak kullanılıyor. Koruma altına alınan göller, yüzlerce çeşit bitki ve hayvana da ev sahipliği yapıyor.

Yedigöller’de doğanın eşsiz manzarası ve temiz kokusuyla birlikte zaman geçirebilir, yürüyüş ve piknik yapabilir, doğa sporları ve kamp yapabilirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı, ormanlık bir alanın içinde 1217 metrelik bir rakımda yapılmış suni bir göl. Ancak göl doğa ile harika bir uyuma sahip olduğu için yüzlerce yıldır orda duran bir göl gibi duruyor. Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Gölcük Tabiat Parkı’nın çevresi çam ve köknar ağaçlarıyla kaplı ve yılın her dönemi ihtişamlı bir manzaraya sahip.

Burada tertemiz hava, muhteşem göl manzarası, eşsiz fotoğraf kareleri, huzurlu bir yürüyüş, yemek yeme ve konaklama gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Bolu’da Görülmeye Değer Diğer Tabiat Parkları ve Göller: Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Karagöl Tabiat Parkı, Aladağ Göksu Tabiat Parkı, Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Beşpınarlar Tabiat Parkı, Kökez Tabiatı Koruma Alanı, Çubuk Gölü, Seben Gölü, Yeniçağa Gölü, Mudurnu Gölü, Atatürk Orman Parkı.

Bolu Yaylaları

Bolu, yaylacılık konusunda ciddi bir potansiyele sahip bir şehir ve tam 383 adet yayla bulunduruyor.

Yemyeşil düz alanlara sahip, piknik, kamp ve yürüyüş yapabileceğiniz güzel Aladağ Yaylaları, kendisine has mimarisi ile dikkat çeken Kızık Yaylası, 2 km aralıklarla sıralanan 7 yayla arasında öne çıkan ve Yılkı atlarına ev sahipliği yapan At Yaylası, 14 yaylanın bir arada bulunduğu, güzel bir atmosfere sahip Sarıalan Yaylaları, Bolu’ öne çıkan ve turizm açısından da önemli bir yeri olan Göynük Yaylaları ilk etapta ziyaret edilmesi gereken yaylalar arasındadır.

Bolu’da Görülebilecek Diğer Yaylalar: Gerede Yaylaları, Kıbrısçık Yaylaları, Mudurnu Yaylaları, Mengen Yaylaları, Seben Yaylaları, Pürenli Yaylası…

Ayrıca Ziyaret Edilebilecek Diğer Doğal Yerler: Akkaya Travertenleri, Köroğlu Şelalesi

Tarihi Mudurnu Evleri

Mudurnu Tarihi Ahi Kenti ismiyle 2014 senesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ilçede bulunan Tarihi Mudurnu Evleri, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve Osmanlı kent mimarisini yansıtan en önemli örneklerindendir.

Kentsel Sit Alanı ilan edilen ve koruma altına alınan ilçede; 207 adet konut, 20 kültürel dini yapı, 2 askeri yapı, 2 doğal anıt, hamamlar ve çeşmeler olmak üzere toplam 231 adet tarihi yapı yer almaktadır.

Tarihi Göynük Evleri

Bolu gezi rehberi için Tarihi Göynük Evleri mutlaka söz edilmesi gereken rotalardandır. 20.yüzyılın başlarında inşa edilen ve Anadolu’da Türklerin yaşayış ve yerleşim kültürlerini yansıtan Tarihi Göynük Evleri de Kentsel Sit Alanı ilan edilmiş ve devlet tarafından koruma altına alınmıştır.

Tarihi dokusu ve sessiz, sakin ortamı ile Sakin Şehir unvanı alan ilçede 158 adet tarihi yapı yer almaktadır.

Bolu Müzesi

Bir şehrin tarihi ve kültürel dokusunu en iyi hissedebileceğimiz yerlerden birisi olan Bolu Müzesi, şehrin tarihini bizlere sunuyor. 15.981 adet tarihi parçanın sergilendiği müzede arkeolojik ve etnografik olmak üzere iki ayrı bölüm yer alıyor. Müzenin bahçesinde Bizans ve Roma dönemlerinden kalma tarihi sütunlar ile milattan öncelerden kalan eserleri görmek mümkündür.

Bolu’da Ziyaret Edilebilecek Diğer Tarihi Yerler: Göynük Zafer Kulesi, Köroğlu Anıtı, Yıldırım Bayezit Camii, Bolu Kent Müzesi, 12 Kasım Deprem Müzesi, Seben Kaya Evleri, Yukarı Taşhan, Gülezler Konağı.

Bolu’da Gidilebilecek Kayak Merkezleri:Kartalkaya Kayak Merkezi, Esentepe Kayak Merkezi.

Bolu’da Gidilebilecek Kaplıcalar:Babas Kaplıcaları, Sarot Kaplıcası, Karasu Kaplıcaları, Pavlu Kaplıcası, Çatak Kaplıcası.

Bolu Mutfağı: Bolu gezi rehberi için Bolu’nun lezzetli yemeklerinden söz etmeden olmaz. Ovmaç Çorbası, İmaret Çorbası, Abant Kebabı, Bolu Kebabı, Bolu Köftesi, Mengen Pilavı, Paşa Pilavı, Kaldırık Dolması, Keşli Erişte, Bakla Çullaması, Kedi Batmaz, Kabaklı Gözleme, Kaşık Atması, Bolubeyi Tatlısı, Saray Helvası, Patatesli Ekmek, Çiğ Börek, Yedigöller Kebabı, Bolu Mantısı…

Tartışmaya Katıl

Compare listings

Karşılaştırmak